Som arbejdsgiver er du forpligtet til at sørge for, at dine medarbejders hjemmearbejdsplads lever op til Arbejdsmiljøloven. På hjemmekontoret gælder de samme regler for indretning og ergonomi, som gælder på arbejdspladsen.
Det stigende antal hjemmearbejdsdage kan derfor udgøre en økonomisk bekymring for arbejdsgivere, som gerne vil sørge for deres medarbejdere. For hvordan undgår virksomheden en gigantisk regning på kontormøbler til medarbejderne, hvis de skal have udstyret deres hjemmekontorer? Og hvordan undgår du, at medarbejderne oven i købet beskattes og får mindre i løn, hvis du forærer dem møblerne?
Svaret er en bruttolønsordning, som giver dig helt konkrete, kontante fordele.
Økonomiske fordele for arbejdsgiver ved en bruttolønsordning
En bruttolønsordning giver dig mærkbare økonomiske fordele og stiller også medarbejderne godt. Vi har opridset nogle af de største økonomiske fordele for dig som arbejdsgiver her:
- Som arbejdsgiver får du fradrag for anskaffelsessummen jf. gældende skattelovgivning
- Du får momsfradrag for den skønnede erhvervsmæssige andel
- Medarbejderen afdrager møblerne gennem deres bruttoløn over typisk 12 mdr. Det betyder, at du blot får en kapitalforskydning, når du køber møblerne ind
- Medarbejderen opnår samme komfort og produktivitet hjemme som på arbejdspladsen. Det betyder færre sygedage og højere effektivitet, når dine medarbejdere arbejder hjemmefra